Fie că ești managerul unui hotel, pensiuni sau doar oferi servicii de cazare, deschiderea unei săli de fitness în interiorul acesteia îți poate aduce un avantaj competitiv major. Acest beneficiu vine din schimbarea mentalității omului modern, din cresterea interesului pentru sport, mișcare, alimentație și preocuparea pentru un stil de viață sănătos.

Chiar dacă ideea de vacanță te duce cu gandul la relaxare, acest termen nu presupune încetarea tuturor activităților cotidiene ci presupune înlăturarea stresului, grijilor față de job, casă, bani și orientarea activităților către grija de sine. Astfel, înainte să-ți alegi hotelul sau pensiunea în care vei locui pe perioada vacanței, te gândești ce activități vei întreprinde în această perioadă. Iar acum, când grija pentru sănătate și pentru felul în care arăți este atât de important, cu siguranță vei căuta o unitate de cazare cu sală de fitness, saună sau chiar centru Welness și SPA.

Daca vorbim de hoteluri de 3, 4 sau 5 stele, amenajarea unei săli de fitness este aproape obligatorie. Este de la sine înțeles că o sală de fitness dintr-un hotel de 3 stele nu va fi la fel ca cea dintr-un hotel de 5 stele. Spațiul destinat acesteia și dotările vor fi principalele elemente de diferențiere.

sala de fitness impulse encore

 

Pe langă acestea, înainte de deschiderea și echiparea unei săli de fitness în interiorul unui hotel sau pensiune, trebuie să se țină cont de mai multe aspecte.

  1. Destinația sălii de fitness totul pleacă de aici, deoarece o sală de fitness din interiorul unui hotel poate fi destinată atât clienților cât și publicului larg.

Dacă alegi să-ți deschizi o sală de fitness exclusiv pentru clienții hotelului, atunci și spațiul, aparatura necesară și dotările sunt altele. În acest caz, aparatele vor fi cu preponderență pentru cardio, deoarece clienții hotelului vin pentru relaxare și tonifiere, nu pentru creșterea masei musculare. De asemenea, aparatele fitness necesare amenajării vor fi semiprofesionale, special concepute pentru săli de fitness cu trafic redus.

În schimb, dacă sala de fitness va fi destinată atât clienților cât și publicului larg, aparatele alese vor fi profesionale, special concepute pentru sălile de fitness cu trafic intens. Sălile de fitness de acest tip, chiar dacă sunt dezvoltate în cadrul unui hotel, pot avea și o zonă destinată claselor de aerobic, yoga sau antrenamentelor funcționale. În acest caz, aparatura aleasă trebuie să antreneze cât mai multe grupe musculare, să combine echipamente cardio cu echipamente de forță și să cuprindă o gamă variată de gantere și accesorii.

aerobic si yoga

  1. Capacitatea de cazare – este un factor important în luarea deciziei de amenajare a unei săli de fitness.

Dacă vorbim de un hotel, cu siguranță nevoia de amenajare a unei săli de fitness este mult mai mare decât în cazul unei pensiuni. Însă și în cazul pensiunilor cu o capacitate de cazare de peste 50 de persoane, existenta unei săli de fitness poate fi un criteriu de selectie in procesul decizional.

  1. Locația– o sală de fitness este utilă și într-un hotel aflat în centrul orașului și într-o pensiune în vârful muntelui.

Analizând zona în care se află hotelul sau pensiunea, vei ști dacă este necesară sau nu amenajarea unei săli de fitness. De exemplu, dacă unitatea de cazare se afla într-o zonă în care nu sunt săli de fitness, amenajarea unei săli de fitness in interiorul acesteia este benefică atât pentru clienți cât și pentru comunitate. În schimb, dacă în imediata apropie se află o sală de fitness de prestigiu, poți alege să faceți un contract de colaborare sau să oferi servicii de antrenament complementare acelei săli.

Un serviciu complementar poate fi echiparea unui spațiu cu pardoseli PRAMA și oferirea unei modalități unice și revoluționare de antrenament. Programul de fitness interactiv disponibil cu PRAMA oferă patru programe de antrenament, cu peste 500 de exerciții diferite. Programele pot fi folosite de adulti, sportivi, copii și seniori, programele fiind structurate pe obiective: energie, forță, parinți și copii, basket. Cu această soluție cu siguranță vei deține un avantaj competitiv unic.

prama romania

 

  1. Costurile – pot fi amortizate prin biletele de acces la sala de fitness sau includerea acestora în prețul de cazare.

Deoarece costurile cu deschiderea unei săli de fitness sunt destul de mari, cei mai mulți hotelieri aleg să apeleze la fonduri europene pentru dezvoltarea capacității de cazare. Dacă acest lucru nu este posibil, costurile investiției pot fi amortizate treptat prin includerea acestui serviciu în pachetul de cazare, oferind accesul la sala de fitness cu titlul gratuit. Această metodă este percepută ca fiind un avantaj major pentru client, plata se face o singură dată iar percepția pentru acesta este mult atenuată de beneficii oferite cu titlul gratuit.

Pe de altă parte, dacă vorbim de săli de fitness deschise publicului larg, cel mai indicat este ca accesul să se facă pe bază de abonament lunar iar clienții hotelului să aibă acces gratuit.

Dacă ești interesat de deschiderea unei săli de fitness în interiorul unui hotel sau pensiuni, lasă-ne să te ajutăm. Îți oferim aparate fitness profesionale, semiprofesionale și accesorii complete pentru echiparea sălilor de fitness. Pe lângă asta, îți oferim consultanță în gestionarea eficientă a spațiului și alegerea aparaturei corecte. Cei peste 10 ani de experiență în domeniu și clienții noștri ne recomandă.

Cere acum o ofertă personalizată pentru afacerea ta! Contactează-ne!